Vem vill köpa gorv?

gorv2

Sedan en vecka tillbaka står en gorvkiosk på Bondtorget. Det är inget stavfel utan Västerås första veganska foodtruck. Vi ställde några frågor till gorvgummorna Malin Wahlberg och Karin Selåker.

Vad är Gorvkiosken?
– Gorvkiosken är som en klassisk korvkiosk, fast istället för korvar så serveras gorvar.

Vad är en gorv?
– Gorv kommer (som en kanske förstår) från ordet korv. Men istället för köttkorvar gör vi grönsakskorvar, gorvar helt enkelt!

Vad innehåller en gorv?
– En grov innehåller bönor som grund med olika grönsaker och rotfrukter som smaktillsättning.

Varför startade ni Gorvkiosken?
– Det började med att vi hittade en fin husvagn som vi köpte, utan att riktigt veta vad vi skulle ha den till. Sen ville vi ha ett kul sommarprojekt, och tänkte på vad vi kunde göra med husvagnen, antingen en campingsemester eller en gorvkiosk. En gorvkiosk kändes roligare! Vi både bryr oss och engagerar oss mycket för djur och natur och tycker Gorvkiosken är ett bra sätt att sprida god vegetarisk mat på.

Vad gör ni annars?
– Vi bor Göteborg och jobbar med helt andra grejer men vi kommer från Västerås och vi älskar att ha sidoprojekt.

Vad har ni för ambitioner med Gorvkiosken?
– Sommaren blir lite som en testomgång för oss, både för att se om konceptet fungerar men också för att vi ska lära hur allt fungerar och för att kunna utveckla Gorvkiosken. Längre än så har vi inte tänkt, men vi hoppas såklart på stor succé så vi kan fortsätta.

Ni har haft öppet en vecka. Hur har det gått?
– Det har gått bra och är väldigt kul. Vi har redan några stammisar. Det har också varit många som passerat förbi och kollat lite nyfiket hit så förhoppningsvis kommer det bara fler och fler kunder.

Meny
* Falafelgorv med rödkålssallad, aivar och feferoni
* Tacogorv med nachochips, salsa och jalapeños
* Våffelgorv med chokladdoppad banan, glass och jordgubbssås

Öppettider
Mellan 12 och 19 varje dag under juli.

Malin och Karin har varit med i P4 Västmanland och pratat om Gorvkiosken. Intervjun finns här.

Kommentera

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>