Strategiska samtal

work2

Vad är bäst för djuren? Att försöka påverka politiker, att gå i demonstrationståg eller att informera om veganism? Det var några av de frågor vi fick ta ställning till när freds- och djurrättsaktivisten Martin Smedjeback besökte Västerås och höll en workshop om effektivt djurrättsarbete för några veckor sedan.

Strategifrågor glöms ofta bort men eftersom alla har en begränsad tid att lägga på djurrättsaktivism kan det vara klokt att då och då stanna upp och fundera på hur man använder tiden på bästa sätt.

Vi var ett tjugotal personer som hade samlats i Växhusets källare. Deltagarna kom huvudsakligen från Veganprojektet Västerås, Veganprojektet Göteborg och Djurens rätt Västerås-Hallstahammar-Surahammar. Under workshopen diskuterade vi och gjorde olika övningar. Ett av de roligare inslagen var ett rollspel där vi turades om att agera köttätare.

I slutet fick alla deltagare ett papper med rubriken ”Mitt djurrättsliv”. Här är de frågor som fanns med, frågor som ständigt är aktuella för alla som engagerar sig för djuren.

1. Dessa frågor inom djurrätt bryr jag mig mest om:
2. Dessa är sammanhang (förening, nätverk, etc) där jag kan vara engagerad tillsammans med andra för djurrätt:
3. Detta skulle jag vilja minska på i mitt liv för att ha mer tid och energi åt engagemang:
4. Detta behöver jag för att lyckas med mina engagemang:
5. Detta är möjliga hinder för mitt engagemang:
6. Sätt att undanröja hindrena:
7. Detta hoppas jag att åstadkomma för djurrätt inom de närmaste fem åren:

Kommentera

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>