Välkommen!

valkommen-veganprojekten

Välkommen till Veganprojekten, en ny djurrättsorganisation. Vi vill vara med och bidra till att djurrättsliga idéer blir vardagsmat och att veganism blir samhällsnorm.

Det började förra våren när några personer i Västerås bildade föreningen Veganprojektet Västerås, en djurrättsgrupp som är specialiserad på folkbildning om djurrätt och veganism. Ett gäng stockholmare gillade initiativet och en tid senare fanns även Veganprojektet Stockholm.

Vi inledde ett samarbete och ville ha någonting mer gemensamt än bara namnet. Ganska snart uppstod idén att bilda nätverket Veganprojekten. Under arbetet med hemsidan har vi närmat oss varandra ytterligare genom att ta fram en gemensam ”projektbeskrivning” som finns här. Nu, när vi lanserar hemsidan, känner vi oss som en djurrättsorganisation.

Det här är ett av få gemensamma blogginlägg. I framtiden kommer respektive förening att skriva om nyheter och vad som är på gång. Vi har även en kategori som heter ”Tankar”. Där skriver vi mer fritt om djurrätt och veganism. Det kan vara upplevelser, analyser, svar på frågor, åsikter och tips. Ibland är inlägg under ”Tankar” signerade av enskilda medlemmar och då står inte nödvändigtvis föreningen eller Veganprojekten bakom innehållet. Glöm inte att gilla föreningarna på Facebook eller att lägga till bloggarna i en RSS-läsare om du vill följa oss.

Här är ett citat av författaren Alice Walker som både Veganprojektet Västerås och Veganprojektet Stockholm har på sina flygblad.

”Djuren i vår värld existerar för sin egen skull. De finns inte till för oss människor mer än svarta människor finns till för vita, eller kvinnor för män.”

Kommentera

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>